De enige haan die zal kraaien

In november zijn er verkiezingen voor gemeenteraden. Dat wordt een lachertje omdat de president (Ortega) alleen zijn eigen FSLN en wat meelopers laat meedoen. De serieuze rest is simpelweg door hem verboden en afgeschaft met hulp van de Kiesraad. Die laatste bestaat alleen uit zijn aanhangers, da’s wel zo makkelijk voor de man die al vanaf 1978 kandidaat is voor het presidentschap en al vanaf 2007 president is. De verwachting is dat hij en zijn vrouw en negen kinderen toch zeker de komende decennia aan de macht zullen blijven.
Bijgaande caricatuur: onderaan op de puinhoop staat “Verkiezingssysteem Nicaragua”. Rechts naast de gier (het Ortegisme) kun je lezen: “De enige ‘haan’ die kraait in deze begrafenismars van de gemeenteraadsverkiezngen van 2017”.

Azote-1-1-150x150De caricatuur komt uit de krant La Prensa van zondag 3 september dit jaar.


Bijdrage