Nicas doen weinig aan recycling

Papier, karton en plastic, maar ook glas, ijzerwaren en elektronisch afval vallen onder de spullen die voor recycling in aanmerking komen. Jammer genoeg is het geen gewoonte onder de nicas om dat thuis te doen. Dat zegt Janny Tercero, voorzitter van de Kamer voor recycling in Nicaragua, Carenic. Dat zou onder andere heel gunstig zijn voor het milieu, zegt Tercero in dagblad La Prensa (10 juli 2017). ” We hebben geen richtlijnen voor dit soort werk en het is vaak nog erg informeel. Er zijn weinig prikkels ook al zorgen we voor werkgelegenheid en betalen we belasting”.

MISKITOGebrek aan basisvoorzieningen in de Cariben. Op het platteland van de Cariben, het gebied in het oosten van Nicaragua aan de Atlantische Oceaan, beschikt nog geen 7 procent over elektriciteit. Verder is er groot gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dat is erg nadelig voor de gezondheid van de mensen, zegt Blue Energy, een ngo die water, energie en voedselzekerheid levert. De organisatie begon met haar werk in 2002 door het plaatsen van windturbines en kleine elektriciteitscentrales in afgelegen gemeenschappen. (Foto: Miskito-gemeenschap)


Bijdrage