Verzet tegen Kanaal: ‘We willen ons land niet kwijt’

Vier jaar geleden werd de Kanaal-wet (Wet 840) van president Ortega aangenomen door het parlement. De boeren die rondom het traject van dat voorgenomen Kanaal wonen, hebben vanaf het begin geprotesteerd tegen de wet. Ze zouden hun land moeten opgeven en alleen de catastrale prijs krijgen. Het gebied is door Ortega afgestaan aan de Chinees Wang Jing wat KANAAL Marcha-Anticanal 2017-06- 14hem het scheldwoord opleverde van ‘vendepatria’, verkoper van het vaderland. Het was dinsdag 13 juni de 89e mars van de boeren die te voet, te paard en in vrachtwagens arriveerden voor hun tocht van vier kilometer. De mars vond plaats in de plattelandsgemeenschap El Dorado 3, in San Miguelito bij de rivier San Juan in het zuiden van het land. (Foto: Demonstratie anti-Kanaal 14 juni)
“Ik verloor mijn oog in 2014, maar ik verzeker dictator Ortega dat ik bereid ben mijn andere oog en zelfs mijn leven op te offeren voor de verdediging van onze stukken land, verklaarde Calderon, een van de deelnemers aan de mars.

 


Bijdrage