Bisschop beschuldigt leger en politie van moord

Bisschop Mata uit Esteli, in het noorden van het land, heeft weer eens van zich laten horen. Deze keer beschuldigt hij het leger en de politie, en daarmee de regering van Ortega, dat ze tien ex-contras hebben vermoord. Het gaat om gevallen die niet zijn onderzocht door de autoriteiten Hij heeft zijn bericht in een brief gemeld aan de OEA, de Organisatie van Amerikaanse Staten. Contra’s zijn de mensen die in de jaren tachtig van de vorige eeuw zich hebben verzet tegen de sandinistische regering.

mata-bisschop-beschuldigtBovendien verklaarde hij in dezelfde brief dat Ortega en zijn familie er alleen zijn voor zichzelf en om zich illegaal te verrijken (Foto: Juan Abelardo Mata). Volgens Mata heeft Ortega ex-militairen verzameld in de staatsinstellingen om daarmee net zoals in de jaren tachtig van de vorige eeuw verder te gaan met spionage. Hij noemt de verkiezingen sinds 2008 ‘gemanipuleerd’ door fraude zegt dat de uitreiking van persoonsbewijzen vooral eigen partijleden begunstigt, dat het verkiezingsregister is ‘vervuild’ en dat de regeringspartij FSLN de controle heeft over de Kiesraad.


Bijdrage