Nica-regering verhindert doortocht Cubaanse migranten

Een maand geleden werden ze nog wél doorgelaten, nu is daar geen sprake van. Bijna tweeduizend Cubaanse migranten willen CUBANOS 1via Panama en Costa Rica de Nicaraguanse grens over op hun tocht naar de VS. Daar zouden hen betere levensomstandigheden wachten. Ze werden gestopt bij de grens met Costa Rica. Dat leidde tot hevige protesten van organisaties voor mensenrechten. Het is onduidelijk waarom het een maand geleden wél kon en nu niet. Toen gebruikten 400 migranten zogenaamde ‘blinde plekken’ aan de grens om Nicaragua binnen te kunnen. Daar werden zeCUBANOS 2 opgewacht door het nica-leger dat ze rapporteerde bij Migratie. Ze moesten 85 dollar betalen voor een doorgangsbewijs en konden verder trekken.

 

Foto’s: Cubanen aan de grens met Costa Rica


Bijdrage