Telcor haalt zonder waarschuwing gemeenschapsradio uit de lucht

Oyanka heet de vrouwenorganisatie in Jalapa die een gemeenschapsradio, Stem van de Vrouw, beheert.  Directrice Maria Helena Rivera (echtgenote van Wim van der Donk, ex SNVer wonend in Jalapa) meldt dat twaalf Telcor-medewerkers onder het mom van een inspectie de apparatuur hebben meegenomen omdat de vergunning verlopen zou zijn. Volgens Rivera heeft Oyanka een vergunning die pas in oktober dit jaar afloopt. Ze verbaast zich erover dat er niet eerst gewaarschuwd werd. Herrera: “Als er een probleem is met de frequentie, dan sluit je de radio en los je het probleem op, maar er was geen enkele reden om de apparaten mee te nemen”. (La Prensa over gemeenschapsradio).
Alles wijst erop dat het een wraakactie is van de regering omdat Herrera en haar man zich afgekeerd hebben van het FSLN vanwege het ondemocratisch karakter van de beweging. Tot voor enkele jaren waren ze militant sandinist.


Bijdrage