‘Buitensporig’ politie-geweld tegen demonstranten

Afgelopen dinsdag kwamen handelaren verhaal halen bij de Directie van de Douane (DGA). Ze eisten dat hun handel die al enkele dagen vastzat bij de douane, vrijgemaakt zou worden. Ze verklaarden veel geld te hebben geïnvesteerd met name voor de verkoop rondom Moederdag. Volgens de wet mag de Douane spullen 20 uur voor controle vasthouden.
De demonstranten bezetten de weg bij de DGA ‘omdat je dan tenminste aandacht krijgt in de media’. De ME trad onverbiddelijk en keihard op tegen de mensen. Volgens woordvoerders met ‘buitensporig geweld’ waarbij ‘zelfs vrouwen ouder dan 60 jaar als een bos hout achter in een pickup werden gegooid’.
Dan wordt het begrijpelijk dat Nicaragua in een VN-conferentie vorige week weigerde tegemoet te komen aan de eis van VN-landen om onderzoek te doen naar misbruik van macht en geweld door politie en veiligheidstroepen.


Bijdrage